Durft jouw medewerker te vragen naar budget voor persoonlijke ontwikkeling?

Wat wij merken is dat mensen die bij ons komen omdat ze graag een traject willen doen, vaak niet weten hoe ze dat aan hun leidinggevende kunnen vragen.

Ze zeggen: “Ik denk niet dat ons bedrijf daar geld voor over heeft”, “Stel dat er uitkomt dat ik ander werk wil, dan hebben zij betaald” of “Ik ken niemand die dat doet binnen onze organisatie, dus het is vast niet mogelijk”.

Investeren in persoonlijke ontwikkeling en werken vanuit je talenten draagt positief bij aan het resultaat van je organisatie. Het is belangrijk om de drempel om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken zo laag mogelijk te maken.

Maak het bespreekbaar. Daarbij kan het helpen als er een budget is, of als collega’s onderling hun ervaringen kunnen delen.

Dat zorgt er voor dat je medewerkers niet op het punt komen dat ze graag weg willen, zonder jou daar in mee te nemen (daar schreven we eerder een blog over). En geeft je de mogelijkheid om samen te kijken hoe je het werk kan aanpassen zodat ze het werk nog jaren met veel energie willen en kunnen doen. 

Als ze wel besluiten dat iets anders beter bij ze past. Heb je bespaard op outplacement, of burn out trajecten. Een op korte termijn investeren op persoonlijke ontwikkeling, kan veel geld en energie schelen op lange termijn.

Maak ruimte voor dit gesprek, mocht je niet zien op welke manier je dat binnen jouw bedrijf vorm kan geven, bel ons dan. Dan gaan we samen kijken naar wat bij jullie past. Ondertussen blijven wij onze klanten met deze vraag motiveren om dit gesprek met hun leidinggevende aan te gaan, dus wees een beetje lief als ze het durven te vragen.

Contact

We denken graag met je mee.

We zijn gevestigd in Groningen en Drachten.