Hoe kan je je medewerkers behouden?

We merken dat talentgericht ontwikkelen ook spannend kan zijn. Laatst nog spraken we iemand die zei: “Stel dat mijn medewerkers wat anders willen als ze hun talenten en drijfveren hebben ontdekt”. Mooi om dat uit te spreken. Dat is namelijk iets wat die collega mogelijk ook spannend vindt.

Waar wij in geloven is juist dat met elkaar open zijn over wat je drijft, er voor zorgt dat mensen zich verbonden voelen met je organisatie. Een vorm die wij hiervoor graag gebruiken is intervisie. We hebben ervaren dat je door de oprechte aandacht in een intervisiesessie kan delen wat je echt bezighoudt. Dit zorgt ervoor dat ook de lastige onderwerpen besproken worden. Zodat collega’s zaken die ze moeilijk vinden kunnen uitspreken, wat weer zorgt voor een betere sfeer.

Natuurlijk kan het gebeuren dat iemand erachter komt dat niets van wat haar drijft terugkomt in haar werk. Juist hierom is het belangrijk om er open het gesprek met elkaar over aan te gaan. Zodat het geen verrassing is, maar onderwerp van gesprek. Uiteindelijk wil je dat je collega’s energie krijgen van wat ze doen.

We gaan uit van het bestaande werk. We kijken hoe we dat zoveel mogelijk aan kunnen sluiten bij je drijfveren. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat we kijken naar de manier waarop iemand werkt. De een wil heel duidelijk doelen stellen in het werk en de ander heeft meer behoefte aan de mogelijkheid om hulp te vragen. Samen zoeken we dan uit hoe we dat kunnen aanpassen in het werk. Het mooie is dat je vaak met een paar kleine aanpassingen al meer energie kan krijgen van je werk. Wat ervoor zorgt dat medewerkers zich willen blijven ontwikkelen binnen jouw organisatie. 

Contact

We denken graag met je mee.

We zijn gevestigd in Groningen en Drachten.