Wat TMA voor Miranda betekent

Wat mij meteen ontzettend aansprak aan de Talent Motivatie Analyse (TMA) is de positieve benadering. Iedere score op een drijfveer brengt bepaalde talenten met zich mee, ongeacht of je ‘laag’ of ‘hoog’ scoort. Dit sluit prachtig aan bij mijn overtuiging dat iedereen een uniek stel drijfveren en talenten heeft met voorkeuren in de manier van bewegen en denken.
Bij de terugkoppeling van mijn profiel, weet ik het nog hoe fijn ik het vond om te herkennen wat er stond, alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Wat fijn om dat eens zo helder bij elkaar te zien staan op zo’n positieve en objectieve wijze.

Ik hou ervan om zelf reflectief te zijn. Dat past bij mijn lage score op eigenwaarde en zelfrespect, ik blijf altijd kijken wat er beter kan. Die lage score was eerder ook wel eens beperkend, dan werd ik er onzeker van en dan weerhield het me om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik wilde het graag al kunnen voor ik eraan begon. Ik kan het nu als een talent zien. Wat is mijn aandeel en wat kan ik veranderen. Welke invloed heb ik zelf op wat er is. 

Door de hoge waarde op volharding in combinatie met de lage score op eigenwaarde, is er een risico op burn out. Ik ga door tot het af is, ongeacht of het handig is om door te gaan. Dat was wel een eye-opener. Ik vind het heel prettig om vinkjes te zetten en dingen af te maken. Dat helpt me om dingen voor elkaar te krijgen. Maar door TMA kijk ik nu vaker of ik doorzet omdat ik een vinkje wil zetten, of omdat ik echt denk dat het goed is om het af te maken.

Als ik ergens binnenkom voel ik meteen de sfeer, dit herken ik van jongs af aan. Waar ik me vroeger voornamelijk aan ging passen aan deze sfeer, zet ik het nu in als waardevolle informatie.  Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar mensen en de verhalen achter deze mensen. Dat blijkt ook uit mijn hoge score op sociale empathie. Dat is ook wat mijn oud collega’s me als feedback gaven, “hier moet je wat mee doen”. Dus ik ben heel blij dat ik dat nu kan doen vanuit Stralend Inzicht.

Drijfveren uitgelegd

Eigenwaarde en zelfrespect
HoogZelfvertrouwen, optimistisch, veerkrachtig
Laag: Ziet eerder consequenties van fouten, zelfkritisch

Volharding
HoogVastbijten, doorzetten, taken afvinken, hindernissen overwinnen
Laag: Makkelijk loslaten, prioriteiten verleggen

Sociale empathie
HoogSterk intrinsiek inlevend vermogen, zeer en intuïtief, “sociale antenne”
Laag: Feitelijk en functioneel, reageert op zichtbaar gedrag

Contact

We denken graag met je mee.

We zijn gevestigd in Groningen en Drachten.