Wat TMA voor Renske betekent

Voor mij was jarenlang de spanning tussen zekerheid en onzekerheid een factor in mijn werk. Ik wist dat ik iets kon en hoe ik het wilde doen en kon er helder over praten. Maar op het moment dat ik het ook echt moest gaan doen, liep ik vast. Een verlammende onzekerheid overviel me.

Waar komt dat nou vandaan? Hoe kan ik er voor zorgen dat die onzekerheid me niet meer in de weg staat? Ik vind het leuk om na te denken over hoe ik in elkaar zit en heb daarbij ook verschillende mensen opgezocht die me daar meer inzicht over konden geven. Dat heeft me mooie inzichten opgeleverd, maar de verlammende onzekerheid bleef me af en toe in de weg zitten. 

Na een aantal persoonlijkheidtests te hebben gedaan, kwam ik bij Voys in aanraking met Talent Motivatie Analyse (TMA). Daar kwam eigenwaarde en zelfrespect als hoogste score uit mijn test, maar meteen daarna met een puntje minder ook de aanziensbehoefte. Dat verklaarde dus waarom ik kon verlammen op sommige momenten, ik was me er heel erg van bewust dat iemand anders er iets van kon vinden en ik wil dan dat het goed gevonden wordt. Nu ik dat heb gezien, kan ik mezelf beter begrijpen en kan ik die aanziensbehoefte ook wat aandacht geven, zien voor wat het is. En dan toch het goede plan doorzetten wat ik al bedacht had.  

Drijfveren

Eigenwaarde en zelfrespect
HoogZelfvertrouwen, optimistisch, veerkrachtig
Laag: Ziet eerder consequenties van fouten, zelfkritisch

Aanziensbehoefte
HoogRepresentatief, eerder trots, wil gezien en gekend worden
Laag: Bescheiden, nuchter, hecht minder waarde aan persoonlijke status

Contact

We denken graag met je mee.

We zijn gevestigd in Groningen en Drachten.