Welke oorlog wil je winnen?

“Daar win je de oorlog niet mee”. Helaas heb ik dat in mijn werk als HR adviseur wel eens gezegd over iemand. 

Maar iemand is niet geschikt of ongeschikt in het algemeen. Er kan wel een slechte match zijn tussen de kwaliteiten van iemand en de functie of rollen die ze hebben.

Laatst sprak ik een directeur die zei: “Er ging een collega naar de concurrent en ik dacht, dat is geen hoogvlieger, dat komt vast niet goed. Bij de concurrent bleken de omstandigheden veel beter bij hem te passen en kwam hij goed tot zijn recht.”

Het hangt af van de manier waarop iemand kan werken: de omstandigheden. En hoe goed de inhoud van het werk bij iemand past: de match met de talenten die iemand heeft. Dat samen maakt of die collega goed uit de verf komt in een functie of rol.

Dus ken je iemand waarvan je denkt: “daar win je de oorlog niet mee”? Bedenk dan welke oorlog je wil winnen. Ga samen in gesprek of zowel de omstandigheden als de match goed zijn. 

Daar kunnen we jullie bij helpen, door te kijken wat je organisatie nodig heeft. En door de talenten van je medewerkers te onderzoeken. Zodat je de juiste collega’s op de juiste plek krijgt. 

En bedenk, de eigenschappen die iemand heeft die je ongeschikt vindt, heeft waarschijnlijk iemand anders heel hard nodig.

Contact

We denken graag met je mee.

We zijn gevestigd in Groningen en Drachten.